2024-03-29 11:00:00

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Çağatay Yılmaz'ın TÜBİTAK desteğiyle kurduğu şirketinde yerli snowboard üretimi yapılıyor. Dr. Yılmaz, ürettiği snowboardları ihraç etmeyi planlıyor.

Erciyes Dağı'nda ithal snowboardların kullanıldığını görünce yerli üretim için kolları sıvayan Dr. Yılmaz, TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı'na başvurarak ve yaklaşık 350 bin TL hibe desteği aldı. Daha sonra yeri üretim için firmasını kuran Dr. Yılmaz, ilk etapta yaklaşık 200 snowboard üreterek çeşitli mecralarda satışa sundu.

Amacının ihracata yapmak olduğunu belirten Dr. Yılmaz, KOSGEB’e (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) başvurduklarını ve KOSGEB'den Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon destek programı kapsamında destek aldıklarını söyledi.

Türkiye'de snowboard üreten sadece birkaç firma olduğunu ifade eden Dr. Yılmaz, ülke genelinde birçok kayak merkezi olduğunu ancak bu merkezlerdeki snowboardların neredeyse tamamının ithal olduğunu vurgulayarak yerli üretimi arttırmak istediklerini de dile getirdi.